Pāriet uz galveno saturu

Pilnīga pūtītes zāļu un ārstēšanas rokasgrāmata

Kas ir pinnes?

Par pūtītēm runā visi, tāpēc ir nepieciešama šī termina definīcija. Pinnes ir termins, ko parasti lieto porām, kuras aizsprosto tauku viela (citiem vārdiem sakot, baltie punkti un melnie punkti), pustulām, mezgliņiem vai pūšļiem, kas skar seju, kaklu, plecus, krūtis, muguru, kāju un roku augšējo daļu.

Pūtītes ir liela problēma gandrīz visiem pusaudžiem un diezgan daudziem pieaugušajiem, un tā ilgst kādu laiku. Šī problēma ir raksturīga dažāda vecuma, rases un dzimuma cilvēkiem. No tā cieš milzīgs skaits cilvēku visās pasaules valstīs. Vissliktākais pūtīšu gadījumā ir neglīts pustulu un rētu izskats, kas bieži vien ir pūtītes sekas.

Pinnēm ir ievērojama sociālā ietekme. Neglītās pustulas liek daudziem cilvēkiem steigties uz aptieku vai aptieku, jo cilvēki domā, ka pinnes negatīvi ietekmē viņu savstarpējās attiecības. Katru gadu cilvēki visā pasaulē tērē tūkstošiem miljonu USD, lai iegādātos līdzekļus pret pūtītēm.

Pūtņu veidi

  • Pūtītes ir visizplatītākais pūtīšu veids, un tas ir lielākais cilvēku skaits, taču varētu būt noderīgi uzzināt arī par citām aknes formām. Acne vulgaris ir pamatveids, kas ietver tikai melnus punktus, ādas bojājumu pamatveidu.
  • Bojājumi ir mazas ādas vietas, kurās parādās pinnes, taču bojājuma jēdziens attiecas ne tikai uz ādas bojājumiem, ko izraisa pūtītes. Ārējais melno punktu veids tiek definēts kā pūtītes bojājumi, un šajā gadījumā tauku viela aizsprosto tauku folikulus.
  • Komedonus sauc par melngalvēm un baltajiem punktiem, citiem vārdiem sakot, atkarībā no poru stāvokļa – aizvērtas vai atvērtas. Melngalvju gadījumā poru atveres ir pietūkušas un piepildītas ar keratīna un tauku vielu veidotu vielu, un to virsma ir melna. Baltu plankumu gadījumā poras ir aizvērtas un pildītas ar zemādas virsmas iekaisušo tauku dziedzera sekrēcijas produktu. Cilvēki bieži nolasa un izspiež melnus punktus. Bet to darot mājās, kur nav sterilitātes, tas ir tiešs ceļš uz audu iekaisumu. Dažādas baktērijas var ļoti viegli uzbrukt ķermenim caur atvērtām porām.
  • Papulas ir maza, tvirta un iekaisusi āda, kas ir nedaudz pacelta virs ādas virsmas un tajā nav strutas. Sīkas papulas var veidot kopas, jo āda reaģē uz pinnēm.
  • Pustulas atgādina papulas, bet to iekšpusē ir strutas. Strutas veido baktēriju, balto asinsķermenīšu un mirušo ādas šūnu maisījums. Apgabals ap tauku folikuliem un matiem ir tipiska pustulu atrašanās vieta.
  • Makulas ir pūtītes sekas, tās izskatās kā sarkani plankumi. Makula ir plakana, tas ir sarkans plankums, nedaudz paaugstināts uz ādas virsmas. Vairākas makulas kopā liek cilvēka sejai izskatīties tā, it kā tā būtu iekaisusi.
  • Mezgli ir stingri bojājumi. Tie parasti sāp vairāk nekā citi pinnes veidi. Šāda veida pinnes nokļūst dziļi ādā un zem tās, un galu galā tās iznīcina audus. Mezglu noņemšana izraisa stipras sāpes un pēc tam paliek rētas. Šāda veida pūtītes ir ļoti grūti izārstēt, un vienīgais pinnes ārstēšanas veids ir izotretinoīns.
  • Cistas savā ziņā atgādina pustulas. Tie ir veidoti kā kapsulas, un to iekšpusē ir strutas, kas ir šķidra vai pusšķidra. Bet tiem ir lielāks izmērs, salīdzinot ar pustulām, un tajos var būt infekcija. Cistas iekļūst ādā dziļāk, un pēc to ārstēšanas paliek pūtītes rētas. No visiem pūtīšu veidiem tā ir nodulocistiskā pūtīte, kas ir vissmagākā. Tos gandrīz nevar ārstēt, un var palīdzēt tikai izotretinoīns. Izotretinoīns ir jautājums, kas saņemts no A vitamīna.

Kam rodas pinnes?

Patiesā situācija ir tāda, ka gandrīz ikvienam pasaulē ir pūtītes. Problēmas sākas, kad iestājas pubertātes vecums. Tas ir aptuveni 12 gadus vecs, un tas ir saistīts ar hormoniem. Tas var notikt gan ar vīriešiem, gan ar sievietēm. Tas nav atkarīgs no jūsu izcelsmes un ģimenes. Ir ļoti grūti atrast kādu, kurš visas dzīves laikā būtu izbēgis no pūtītēm. Jebkurā gadījumā kaut kas izjauktu jūsu hormonālās ass stāvokli.

Nopietna medicīniska pūtītes ārstēšana ir nepieciešama vairāk nekā 40 procentos no visiem aknes gadījumiem. Parasti ir pilnīgi iespējams izvairīties no nopietnas terapijas, lai gan nav iespējams izvairīties no ārsta apmeklējuma. Taču mūsdienās medicīna sniedz jums plašu pūtītes produktu izvēli, ko varat iegādāties bez receptēm. Tie dod jums iespēju pārvarēt pūtītes.

Bet ne vienmēr cilvēki var atbrīvoties no pinnēm tik ātri un bez grūtībām. Pinnes ir viena no galvenajām izskata problēmām vecumā no divpadsmit līdz divdesmit trīs gadiem. Daži cilvēki cieš no nopietnām tās formām, un citi saskaras ar šo problēmu gluži kā pieauguši cilvēki. Parasti tā ir vīriešu problēma. Viņi to sastopas, jo salīdzinājumā ar sievietēm ir augstāks androgēnu līmenis. Bet sieviešu pinnes ir atkarīgas no viņu auglības cikla un no izmaiņām, ko tas izraisa.

Parasti cilvēki ārstēsejas pūtītes. Bet pūtītes var traucēt arī cilvēkam, kas parādās uz muguras, sēžamvietas, rokām vai krūtīm.

Cīņa ar pinnēm maksā daudz. Sociālā attieksme pret šo problēmu ir tāda, kas liek cilvēkiem aptiekās vai aptiekās iegādāties daudzus līdzekļus pret pūtītēm. Tas ir iemesls pūtītes produktu popularitātei visā pasaulē.

Pūtņu pamatcēloņi

Ar pūtītēm jebkurā gadījumā nav patīkami cīnīties. Kā arī nav patīkami pētīt pinnes. Taču jāsaprot, ka katra nepatīkamā parādība ir jāizpēta, lai varētu to novērst vienreiz un uz visiem laikiem. Cilvēki pēta dažādas slimības un parazītus, jo vēlas zināt, ko darīt, lai tos izņemtu no cilvēces dzīves.

Nu, likvidēšana "vienreiz un uz visiem laikiem" nav gadījumā ar pinnēm. Pūtņu pamatcēloņi var būt ļoti dažādi, un dažreiz tos ir praktiski neiespējami novērst. Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad mēs runājam par aknes iekšējiem cēloņiem: kā cīnīties ar lietu, kas ir tevī?
Pūtīšu pamatcēloņi Varbūt citos gadījumos, ja ir tādi iekšējie faktori kā citas nepatikšanas, cilvēki sāk veikt kādus preparātus, cerot, ka tas derēs. Bet parasti tas nav pūtītes cēlonis.

Pūtņu rašanās cēloņiir dažādi un ne tik vienkārši, pat vairumā gadījumu ļoti grūti likvidējami, un ir labi, ja tie nav tik smagi, lai tos varētu izturēt. Bet jebkurā gadījumā pinnes ir traucējošas, kaitinošas un tā tālāk, un tā tālāk.

Kā jūs jūtaties, ja jums ir pūtītes uz muguras? Es domāju, ka jums ir diskomforts; katru reizi jūtat, ka kaut kas tajā vietā jums traucē. Jūs varat arī sajust sāpes, skartā vieta var niezēt, un, izlecot abscesētas baltas galvas, jūsu drēbes un apakšveļa var kļūt netīras.

Tas pats attiecas uz pinnēm, kas parādās uz muguras, uz pleciem, uz sēžamvietas, uz kājām, rokām un citām vietām, kur var parādīties pinnes. Turklāt, ja pūtītes parādās uz rokām (rokām) vai pēdām (kājām), tas var kavēt jūsu darbību dažās vietās. Ķermeņa pinnes dažās vietās neļauj valkāt savu iecienītāko kleitu un/vai peldkostīmu.

Kā jūs jūtaties, ja uz jūsu sejas ir pūtītes? Es domāju, ka papildus šīm sekām, ko izraisa ķermeņa pinnes, jūs jutīsit lielas bažas par savu bojāto skaistumu.

Tātad pūtītes cēloņi var būt ļoti dažādi, sākot no tādiem iekšējiem cēloņiem kā baktērijas, palielināta tauku ražošana un hormoni un beidzot ar nekārtība, taču to iedarbība tik un tā ir slikta un prasa lietot pūtītes ārstēšanas līdzekļus.

Pūtņu ārējie cēloņi: vides faktori

Cilvēki ir diezgan neaizsargāti radījumi. Viņi ir pakļauti daudziemārējiem faktoriem, kas viņiem var būt patiešām nežēlīgi. Un no dažiem no tiem nabaga cilvēcei nav nekādu efektīvu līdzekļu.

Dzirdot šādus vārdus, viņš vai viņa vispirms domā par vulkāniem, viesuļvētru vai cunami. Bet gadās, ka cilvēks var būt bezpalīdzīgs, kad viņam ir mazāka nepatikšana, kas neizraisa nevienu letālu iznākumu, bet tomēr ir ļoti, ļoti nepatīkama lieta. Viena no šādām problēmām irpūtītes.

Protams, cilvēki ne vienmēr ir tik neaizsargāti un bezpalīdzīgi pret pūtītēm. Bet ir dažiārēji pūtītes cēloņi, kurus tiešām nevar novērst. Dažreiz no tiem ir pat grūti izvairīties. Tie, pirmkārt, ietver piesārņotu vidi, kas tiek nosaukts par vienu no pinnes un neapšaubāmi daudzu citu slimību cēloņiem.

Bieži vien tas attiecas uz cilvēkiem, kas dzīvo blakus lieliem rūpniecības uzņēmumiem, kurus, protams, sauc par milzīgiem gaisa un ūdens piesārņotājiem. Par laimi, pēdējos gados situācija ar šiem uzņēmumiem ir uzlabojusies vides aspektā – galvenokārt tāpēc, ka lielākajā daļā rūpnīcu ir izstrādātas un ieviestas mūsdienīgas gāzes attīrīšanas sistēmas, kas ļauj samazināt putekļu, oglekļa monoksīda/dioksīda un sēra saturu. šo iekārtu emisijās.

Tomēr ir saprotams, ka dzīvošana pārāk tuvu ražotnēm var nodarīt lielu kaitējumu jūsu ādas kopšanai. . Tas attiecas ne tikai uz gaisu, bet arī uz ūdeni, kurā var peldēties vai peldēties, kamēr to var piesārņot rūpnieciskie notekūdeņi un dažādas ķimikālijas, kuras upēs un ezeros bieži apskalo nokrišņi utt. Šāds piesārņots ūdens nodara lielu kaitējumu ādai, un jums nav jābrīnās, ja pēc šādas peldēšanas uz dažām ādas daļām parādās pinnes.

Tāpēc jums vajadzētu būt informētam un zināt, kurās ūdenskrātuvēs nav ieteicams peldēties.

Lūdzu, nenodariet sev ļaunu (t.i., nevāciet un nespiediet pinnes) un, kad vien iespējams, apmeklējiet videi tīras vietas.

Pūtņu ārstēšana

Dabiskas pūtītes ārstēšanas metodes ir labi zināmas ar savu drošību un efektivitāti. Populārākie un pārbaudītākie līdzekļi un pinnes ārstēšanas veidi ir uzskaitīti zemāk.

  • Mēģiniet nepieskarties savai sejai. Tas ir diezgan grūti, bet jums tas jāatceras. Mēs bieži pieskaramies savai sejai, domājot, lasot vai smejoties. Neberziet, neskrāpējiet un nepieskarieties sejai ar rokām, īpaši, ja tās nav tik tīras. Fakts ir tāds, ka uz mūsu rokām var atrasties daudz baktēriju, un šīs baktērijas var pasliktināt pūtītes problēmu. Protams, nav viegli ievērot šo ieteikumu, jo vairumā gadījumu mēs neapzināmies, ka tik bieži pieskaramies savai sejai. Vienkārši pierodiet kontrolēt roku saskari ar seju un neaizmirstiet laiku pa laikam nomazgāt rokas.
  • Ja jūsu pūtītes ir klasificētas kā vieglas vai vidēji smagas, mēs iesakām izmantot tādus līdzekļus, kā: ādas ziedes, losjonus, dažādus želejas un šķīdumus, kas satur benzoilperoksīdu, azelaīnskābi vai salicilskābi. Turklāt produktus, kas satur benzoilperoksīdu, var lietot acne vulgaris, ko izraisa Propionibacterium acnes. Arī benzoilperoksīds palīdz samazināt ādas tauku veidošanos. Citas problēmas, tostarp melngalvju un balto plankumu, var ārstēt ar salicileļļas, sēra un resursu palīdzību. Turklāt salicilskābe labi samazina aknes bojājumu skaitu, iekļūstot tauku dziedzeros un mazinot to pārmērīgu aktivitāti.

Lāzerķirurģiskā procedūra pūtīšu ārstēšanai

Liels skaits vīriešu un sieviešu vēršas pie lāzerķirurģiskās procedūras pūtītes ārstēšanai. Ikviens zina, kādas bīstamas sekas var būt anestēzijai. Turklāt daudzi cilvēki var izjust stipras sāpes un viņiem ir nepieciešams ilgs dziedināšanas laiks, kas nozīmē, ka viņi nebūs pilnībā iesaistīti savā darbā un ģimenes dzīvē. Sāpju mazināšanai pacientiem ir jāsaņem papildus tabletes, un cena kļūst lielāka, kā arī riski kļūst ievērojami. Daudzi losjoni, krēmi, zāles un gēli ar hormonu vai ķīmisku izcelsmi arī nav dabiski. Ir ļoti ieteicams atturēties arī no šīm stratēģijām.

Ja vēlaties organisko pūtīšu ārstēšanu, rūpīgi plānojiet to mājās vai kopā ar savu ārstu. Pirmkārt, nevajadzētu gaidīt tūlītēju iznākumu, piemēram, lāzeroperācijas gadījumā. Taču ar dabisku pūtīšu ārstēšanu nebūs rētu, nebūs sāpīgas un laikietilpīgas dzīšanas. Pirms kādas konkrētas pūtītes ārstēšanas tabletes izvēles atrodiet atbilstošu forumu ar produktu atsauksmēm (tāpat kā clearpores aknes ārstēšanas forums), pārbaudiet un iepazīstieties ar tā sastāvdaļu sarakstu. Izpētiet sīkāku informāciju par katru sastāvdaļu un novērsiet alerģijas iespējamību. Jautājiet savam veselības aprūpes speciālistam ieteikumu. Nākamais solis ir uzzināt par uzņēmumu, kas ražo produktu. Jebkuram cienījamam ražotājam ir jāsniedz jums izglītojoši piesardzības pasākumi un pilns sastāvdaļu saraksts.

Hormonālas pūtītes

Miljoniem sieviešu zina, kad tuvojas šis mēneša laiks. Hormonālās izmaiņas cikla otrajā pusē ietver pietūkumu, krampjus, garastāvokļa svārstības un pūtītes. Par šo tēmu nav veikts daudz pētījumu, taču eksperti ir vienisprātis, ka pirmsmenstruālās pūtītes ir plaši izplatīta slimība. Ir apstiprināts, ka praktiski puse sieviešu cieš no pēkšņiem aknes uzliesmojumiem gandrīz nedēļu pirms menstruācijas.

Regulāra pūtītes ārstēšana, piemēram, lokāli retinoīdi un lokālas antibiotikas, var nepalīdzēt hormonālo pūtīšu gadījumā. Jūsu ārsts varēs noteikt, vai jūsu pinnes ir hormonāli ietekmētas, izmantojot šādas pazīmes:

- Pinnes pieaugušajiem, kas parādās pirmo reizi vai saglabājas;
- pinnes pirms menstruācijas;
- neregulāras menstruācijas;
- Jūsu ādas taukainība pārsniedz normas;
- Hirsutisms (problēmas ar augošiem matiem)
- Paaugstināts androgēnu līmenis asinīs.

Lai gan hormonālās pūtītes parasti sāk traucēt sievietes vecumā no 20 līdz 25 gadiem, pusaudži un vecāka gadagājuma sievietes var būt uzņēmīgas pret to. Un sievietes pēc 30 ir riska grupa. Reģioni, kurus visbiežāk skar hormonālas pūtītes, ir sejas apakšdaļa – žokļa līnija un zods –, kā arī mugura un krūtis, un seja joprojām ir vispopulārākā plankumu un bojājumu vieta.

Kā un kāpēc sākashormonālas pūtītes, kas parasti ir samērā mērena un aprobežojas ar neregulāriem komedoniem un maziem iekaisuma mezgliņiem? Deviņu vai desmit gadu vecumā virsnieru dziedzeri sāk ražot dihidroepiandrosterona sulfātu (DHEAS), androgēnu. Pēc vairākiem gadiem, tuvojoties pubertātes vecumam, tauku dziedzeri palielina sebuma, ādas dabiskās eļļas, ražošanu. Tas notiek sievietes ķermeņa “vīriešu” hormonu, piemēram, dehidrotestosterona (DHT) un testosterona, aktivitātes rezultātā.

Hormonālo pūtīšu cēloņi

Katrai sievietei ir jāsaskaras ar dažām lietām, piemēram, vēdera uzpūšanos, krampjiem, garastāvokļa svārstībām un pūtītēm. Tas notiek katru mēnesi. Tiek uzskatīts, ka pūtītes ietekmē hormoni. Tomēr pētnieki līdz šim nav saņēmuši nekādu atbildi par šo tēmu. Cikla pēdējo nedēļu raksturo hormonālas pūtītes uzliesmojumi 50% sieviešu, apstiprināja nesen veikts pētījums.

Tā kā tas ir īpašs pūtītes veids, visticamāk, hormonālās pūtītes nereaģēs uz tādām tradicionālajām ārstēšanas metodēm kā lokālas vai sistēmiskas antibiotikas vai lokāli lietojami retinoīdi. Ir vairākas idejas, kas var palīdzēt jums un jūsu ārstam atrast hormonālās pūtītes cēloņus.

- pinnes uzliesmojumi notiek pirms menstruālā cikla;
- Pinnes vienmēr parādās pirms menstruācijas
- Ziņojums par neregulārām menstruācijām
- Taukaina sejas āda, kas jums nav ierasts
- Pārmērīga matu augšana, citādi saukta par hirsutismu
- Paaugstināts noteiktu androgēnu līmenis

Visbiežāk hormonālas pūtītes sākas aptuveni 20–25 gadu vecumā, lai gan tās var skart gan pusaudžus, gan nobriedušas sievietes, kas vecākas par 30 gadiem (tādā gadījumā tās ir visnoturīgākās). Pinnes visbiežāk skar sejas apakšdaļa – žokļa līnija un zods –, kā arī mugura un krūtis, un seja joprojām ir vispopulārākā plankumu un bojājumu vieta. Neatkarīgi no tā, ka hormonālas pūtītes reti ir smagas un parasti izpaužas kā mazi iekaisuma mezgliņi un papulas, sievietes, kas cieš no slimības, nevar vien brīnīties: kā tas sākas? Kādi ir hormonālo pūtīšu cēloņi?

Vispirms, kad tas notiek kādu laiku pirms pubertātes vecuma (tuvu 9 vai 10 gadu vecumam), virsnieru dziedzeri sāk izdalīt specifisku androgēnu hormonu - dihidroepiandrosterona sulfātu (DHEAS). Androgēni ir tā sauktie "vīriešu" hormoni, lai gan tos ražo arī sievietes ķermenis. Citi "vīriešu" hormoni ir dehidrotestosterons (DHT) un testosterons. Visi no tiem darbojas kā tauku dziedzeru stimulatori. Tā rezultātā notiek intensīva ādas virsmas tauku (sebuma) veidošanās, kas ir viens no galvenajiem hormonālo pūtīšu cēloņiem.

Tas ir iemesls pusaudžu pūtītēm un taukainai ādai. Zēni vairāk cieš no "vīriešu" hormoniem, jo ​​viņiem dabiski to ir vairāk. Ir ārkārtīgi grūti ārstēt pūtītes pusaudžiem, jo ​​viņu hormonālais līmenis vienmēr mainās. Dažos gadījumos pirmā reakcija uz ārējo terapiju var būt laba, ja ārsti izmanto tādas metodes kā retinoīdi un benzoilperoksīds. Dažos gadījumos ir jāizmanto antibiotikas. Tomēr visbiežāk šīs zāles, pat kopā ar perorālo antibiotiku, nenodrošina ilgstošu līdzekli pūtīšu ārstēšanai pusaudžiem hormonālo izmaiņu dēļ. Bieži vien ir nepieciešama bieža ārstēšanas kursu korekcija.

Daudzas sievietes brieduma laikā saskaras ar šo problēmu. Daži citi to var piedzīvot tikai divdesmit vai trīsdesmit gadu vecumā, pārdzīvojot nepārtrauktus uzliesmojumus dažas dienas pirms menstruālā cikla. Tas notiek tāpēc, ka viņu estrogēna līmenis ir visaugstākais cikla vidū (ar nosacījumu, ka sieviete nelieto hormonālās tabletes dzimstības kontrolei). Kad sievietei tuvojas menstruācijas, estrogēna līmenis samazinās. Ir arī cits hormons, kas var izraisīt hormonālas pūtītes. Pēc ovulācijas olnīcas ražo progesteronu, kas noved pie ādas taukainības.

Hormonu līmenis ir arī viens no hormonālo pūtīšu cēloņiem, kas rodas grūtniecēm. Trešā trimestra hormonu izmaiņu dēļ tauku dziedzeri sāk ražot daudz sebuma, un tas ir biežu izlaušanos iemesls. Hormonālo pūtīšu cēloņu sarakstā var būt arī Menopauze. Mazinās estrogēnu ražošana un sievietes organismā dominē testosterons.

Pinnes, kas veidojas menstruāciju laikā, neizzūd bez medicīniskās palīdzības. Jums jākonsultējas ar dermatologu un jāatrod līdzekļi pret pūtītēm, kas ārstēs visus hormonālo pūtīšu cēloņus.

Populārākās zāles pret pūtītēm

Pūtītesir nopietna problēma daudziem cilvēkiem. Un daudzi no viņiem vienkārši zaudē sirdi, jo bieži vien ir grūti aplūkot un novilkt dažus pagrieziena punktus cīņā pret pūtītēm, tikai tāpēc, ka pinnes ārstēšanas līdzekļi ir tikpat dažādi kā pūtītes cēloņi. Un pat dažus preparātus patiešām var nosaukt parpopulārākajiem līdzekļiem pret pūtītēmtas negarantē, ka tie būs efektīvi jūsu gadījumā.

Izmantojiet salīdzinošu novērtēšanu. Uzņēmējdarbībā diezgan bieži tiek veidotas dažādas salīdzināšanas diagrammas, piemēram, kad notiek konkurss un jāizvēlas veiksmīgs piegādātājs. Šādos gadījumos salīdzinājuma diagrammas (bieži vien ar atzīmju sistēmu) palīdz uzņēmumam pamatot savu izvēli un izvēlēties konkurētspējīgāko variantu.

To pašu jūs varat darīt ar savu ar pūtītēm saistīto problēmu. Izveidojiet populārāko pūtītes zāļu salīdzināšanas tabulu, kurā varat minēt galvenās iezīmes, kas palīdzēs uzzināt dažādu produktu svarīgākās priekšrocības un trūkumus un, protams, sasniegt gala mērķi – atrast populārākās zāles pret pūtītēm un kuras var viegli atrast pūtītes produktu atsauksmju forumos.

Tas var būt piem. drošība, produkta reputācija utt. Tabulā varat izveidot pazīmju sistēmu ar katras pazīmes/rādītāja svaru, un atzīmju kopsumma sniegs priekšstatu par to, kas ir populārākais līdzeklis pret pūtītēm. .

Funkciju sarakstā varat iekļaut arī tādu funkciju kā darbības sarežģītība. Sarežģīti produkti, kā likums, ir labāki nekā vienreizējas darbības produkti. Piemēram, šādi sarežģīti preparāti var sastāvēt no tabletēm un želejas vienā iepakojumā.

Šis ir labākais variants, jo var palīdzēt novērst gan iekšējos aknes cēloņus, piemēram, neatbilstošu hormonu līmeni (ar tablešu palīdzību), gan ārējos – pastiprinātu sebuma veidošanos, ādas poru aizsprostojumu (ar želeju). Tas noteikti dos lielāku efektu, ja jūs patiešām vēlaties atbrīvoties no pinnēm. Tāpēc piešķiriet šai funkcijai lielu svaru (prioritāti) savā populārāko pūtītes zāļu salīdzināšanas tabulā.

Dabisks ķermeņa mazgāšanas līdzeklis pret pūtītēm

Patiesībā ne tik daudz sagatavošanās darbu var sacensties par tiesībām būt vienādiem. Taču visi saprot, kadabisks pūtītes ķermeņa mazgāšanas līdzeklis ir labs risinājums, ja jūs ciešat no šīs slimības, kas nav nāvējoša, bet tomēr ļoti nepatīkama un rada problēmas. Visspēcīgākais arguments ir tāds, ka dabīgiem preparātiem vienmēr ir mazāk blakusparādību nekā nedabiskiem.

Ja neticat, ka varat izlasīt jebkuru rokasgrāmatu par ķīmiski radītu pūtīšu ķermeņa mazgāšanas līdzekli, un jūs sapratīsit. Blakusparādības ir tikai dažādas. Ķermeņa pūtīšu ārstēšana nav tik vienkārša lieta, un tā nav tik droša, ja lietojat šādus preparātus.

Domāšana par savu veselību ir laba lieta, un neapstrīdami ir labi, ja domā ne tikai par pašreizējo brīdi savā veselības stāvoklī, bet arī par ārstēšanas sekām, ko attiecini uz jebkuru slimību, kas tev ir.

Tātad, kādas zāles var lietot un uzskatīt, ka tās patiešām ir piemērotas dabiskai ķermeņa mazgāšanai ar pūtītēm? Tie ir dažādi ārstniecības augi, minerālu un vitamīnu preparāti. Bet ir arī daži plaši izmantoti produkti, kas nav dabiski un var izraisīt dažas blakusparādības.

Pirmais ir benzoilperoksīds. Tas ir diezgan labi pazīstams līdzeklis pūtīšu ārstēšanai, un tam ir salīdzinoši viegla iedarbība, tāpēc to bieži iesaka lietot dažos ne pārāk smagos gadījumos kā vispārēju līdzekli pūtīšu apkarošanai. Bet, neskatoties uz to, benzoilperoksīds un tā ķīmiski modificētās versijas ir lieta, kas sausina ādu tā, ka tas var izraisīt dažas nevēlamas blakusparādības.

Retinoīdi ir vielas, kas attiecas uz A vitamīnu. Parasti tie ir kaut kas līdzīgs šī vitamīna mākslīgajiem analogiem. Tā kā A vitamīns jālieto, lai uzlabotu ādu un atbrīvotos no pūtītēm, jo ​​retinoīdi ir noderīgi pūtīšu ārējai ārstēšanai. Bet pat tad tiem ir mākslīga izcelsme un tie var kaitīgi ietekmēt ādu, īpaši vienu no tiem sauc par izotretinoīnu. Retinoīdiem, piemēram, izotretinoīnam, ir tik garš blakusparādību saraksts, ka tās ir biedējošākas nekā pūtītes.

Kā lietot retinoīdus pūtītēm

Retinoīdinav tik nekaitīgi kā, piemēram, dabīgie preparāti pūtītes ārstēšanai. Retinoīdi patiesībā ir tikai ķīmiskas vielas, ko izmanto pūtītes ārstēšanai. Neskatoties uz to, ka tie ir relatīvi attiecībā pret retinolu (A vitamīnu), tie patiesībā nav tik noderīgi kā šis vitamīns un, atšķirībā no vitamīniem, jālieto ļoti uzmanīgi.

Tas jo īpaši attiecas uz retinoīdiem, ko lieto iekšķīgi, galvenokārt tāpēc, ka tie ir spēcīgāki savā darbībā un tiek parakstīti smagākajos gadījumos (visplašāk zināmais retinoīds, ko lieto iekšķīgi, ir izotretinoīns — varbūt visspēcīgākais zāles aknes ārstēšanai). Galvenais iemesls, kāpēc retinoīdi jālieto tik uzmanīgi, ir fakts, ka tie nav dabiski. Tomēr pūtītes ārstēšana ar retinoīdiem ir diezgan efektīva.

Neskatoties uz to, ka daži retinoīdi (tikai no tiem, kas tiek lietoti ārīgi – dažās lokālās ādas vietās) tiek pārdoti bez receptes, tos nav ieteicams lietot bez konsultēšanās ar ārstu. Būtībā tie ir recepšu medikamenti pret pūtītēm. Lieta tāda, ka to nedabiskuma dēļ retinoīdi satur noteiktus >blakusparādības, kas dažos gadījumos var būt diezgan smagas.

Uzziniet, kā lietot retinoīdus pret pūtītēm un atrodiet pasākumus, kas ir stingri ieteicami pirms retinoīdu izvēles un lietošanas:

  1. izlasiet rokasgrāmatu vai anotāciju, vai citu informāciju, kas ir pievienota preparātam, un ievērojiet šajā rokasgrāmatā minētos norādījumus;
  2. jautājiet ārstam par lietošanas metodi un lietošanas periodiskumu, kā arī par piesardzības pasākumiem, kas nepieciešami preparāta lietošanas laikā;
  3. uzmanīgi ievērojiet noteikto devu;
  4. neatsakieties no preparāta lietošanas, kā arī nemainiet devas bez konsultēšanās ar ārstu;
  5. informējiet ārstu par jebkādām blakusparādībām vai citām neparedzētām problēmām, kas parādās ārstēšanas laikā.

Kā lietot retinoīdus pūtītēm? Varbūt retinoīdu lietošana nav liela zinātne, tomēr tie jālietopiesardzīgi, jo šie produkti var nebūt pilnībā droši. Ja meklējat drošākus medikamentus, labāk ir pievērsties dabīgām zālēm pret pūtītēm.

Kas ir izotretinoīns?

Kādas ir jūsu zināšanas par izotretinoīnu? Varbūt esat dzirdējuši, ka izotretinoīns ir viens no retinoīdiem un ir sintētiski ražots medikaments, ko izmanto pūtītes ārstēšanai, tāpat kā citi retinoīdi. Tāpat kā izotretinoīns ir sintētisks radinieksretinols, pēdējais mums ir pazīstams kā A vitamīns. Bet, protams, izotretinoīns nevienā gadījumā nav līdzīgs A vitamīnam pēc savas iedarbības vai citiem ar to saistītiem parametriem. izmantojot šo preparātu. Tātad, kas vēl ir plaši zināms par izotretinoīnu?

Cilvēki, kuri daudz zina par šīm zālēm, ir diezgan dabiski, galvenokārt tie, kas nodarbojas ar pūtīšu ārstēšanu, proti, ārsti un viņu pacienti. Nekādā gadījumā nav labi būt pēdējam, jo ​​ir zināmi arī daži fakti par izotretinoīnu, kas noteikti nedos jums pārliecību, lietojot šīs zāles. Izotretinoīns, un tas ir galvenais iemesls, kāpēc jums vismaz vajadzētu uzmanīties no tā lietošanas, lai neteiktu vairāk, ka jums vajadzētu baidīties no izotretinoīna lietošanas.

Skatiet, izotretinoīns ir tikai viena no spēcīgākajām zālēm, ko vispār lieto pūtītes ārstēšanai. Un arī paturiet prātā, ka tas nav dabisks produkts, tāpēc tas var nebūt tik saderīgs ar jūsu organismu, kā tas varētu būt. Tātad šīs zāles spēks, kā arī tās nedabiskums ir vienāds ar ļoti spēcīgām blakusparādībām, ko tās izraisa. Un tā kā izotretinoīns ir spēcīgākais līdzeklis pūtītes ārstēšanai, tam ir vissmagākās blakusparādības. Grūtniecībair lielākā kontrindikācija izotretinoīna lietošanai – grūtnieces nekādā gadījumā nedrīkst lietot šīs zāles, jo tās spēj sagādāt lielas nepatikšanas ar viņu nākamajiem bērniem.

Ko jūs varat darīt ar to, ir vai nu neizmantot izotretinoīnu, vai mēģināt izvairīties no tā lietošanas iepriekš. Skatiet, izotretinoīna stipruma dēļ parasti tiek nozīmēts tikai ārkārtējos gadījumos. Un no šādiem gadījumiem parasti nav tik grūti izvairīties.

Pretpūtītes ārstēšana

Ja vēlaties efektīvi ārstēt pūtītes, jums būs jāatrod pareizie produkti par atbilstošu cenu, lai tiktu galā. ar problēmu. Reizēm var šķist, ka pašreizējā tirgus situācijā to ir grūti izpildīt.

Lai gan ir pieejams plašs bezrecepšu dabisko ādas kopšanas līdzekļu un pretpūtīšu ārstēšanas līdzekļu klāsts, vairums no tiem īsti nedarbojas un nespēj jūs tuvināt veselīgai, skaidrai ādai, ko tie sola. Atcerieties arī, ka pat tie uztura bagātinātāji, kurus patērētāji pērk un lieto visbiežāk, var izraisīt dažas nevēlamas blakusparādības.

Tāpēc izvēlieties efektīvu augu ārstēšanu tikai pēc tam, kad esat izlasījis daudz atsauksmju pūtīšu forumos, un izvēlieties ādas kopšanas sistēmu, kas sastāv no vairākiem komponentiem, jo ​​tas nozīmē, ka šāda sistēma var atrisināt pūtītes problēmu dažādos līmeņos.

Jūs varat atrast vairāk pretpūtītes ārstēšanas padomu pūtīšu ārstēšanas forumā.

Pūtņu rētas

Pūtņu rētas ir rētaudu pēdas, ko atstājuši pūtītes, kas nav ārstētas vai ir kļuvušas iekaisušas. Pinnes rētu lielums, biežums un veids ir atkarīgi no vairākiem ģenētiskiem faktoriem, kas ir raksturīgi katram cilvēkam. Dažām personām ir lielāka iespēja, ka viņiem būs pūtītes rētas viņu iedzimtības un ādas tipa dēļ. Tāpēc ikvienam, kas vēlas ārstēt pūtītes, ir jāpārliecinās, ka viņu bojājumi dziedēs pareizi un neatgriezeniski.

Vieglas un mīkstaspūtītes rētas pazūd līdz astoņām nedēļām. Ja pūtītes ārstēšana nelīdz, vēlreiz konsultējieties ar savu ārstu, un viņš vai viņa palīdzēs jums izvēlēties spēcīgāku pūtīšu ārstēšanu, piemēram, uz retinoīdiem balstītu līdzekli aknes ārstēšanas krēmi. Tas tiek darīts, lai novērstu pūtīšu uzliesmojumus un nodrošinātu ādas šūnu lobīšanos ap pūtītes rētām.

Labākais veids, kā rūpēties par pūtītes rētām, ir novērst pinnes, izmantojot pūtītes ārstēšanu. Tas var izbeigt galveno pūtītes cēloni, ārstēt pūtītes un visbeidzot novērst pūtītes rētas.

Vasara pret pūtītēm

Vasara rit pilnā sparā. Lielākā daļa cilvēku pavada daudz laika ārā, lai kompensētu nebeidzamos ziemas un pavasara mēnešus. Mēs plānojam savas brīvdienas laicīgi, taisām ballītes pludmalē, dodamies pastaigā saulē, izbaudām katru saulaino dienu, aizmirstot par briesmām, kurām esam pakļauti, pavadot laiku saulē.

Nav noslēpums, ka karstā laikā mēs svīdām vairāk. Ir pierādīts, ka sviedri pasliktinapūtītes problēmu. Mēs bieži noslaukām seju, kad ir karsts, kas nav laba izvēle, ja jums ir pinnes. Labākais, ko varat darīt, ir nomazgāt sviedrus ar siltu ūdeni. Lūdzu, atcerieties maigi nomazgāt seju. Saules un vēja iedarbības dēļ mūsu āda kļūst ļoti sausa. Tas pārslās, saplaisā un jūtas saspringts. Ir ļoti grūti ārstēt jebkādus sausas ādas bojājumus. Turklāt vējš aizsprosto poras. Tāpēc vasarā ir svarīgi parūpēties par savu ādu ar atbilstošiem līdzekļiem pūtītes ārstēšanai.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Zems sieviešu libido: sieviešu seksuālo disfunkciju izpratne un pārvarēšana

Daudzu gadu laikā vīrieši saņēma daudzas iespējas atrisināt problēmas, ar kurām viņi saskārās tuvībā. Libido samazināšanās var būt piemērs problēmai, ar kuru viņi varētu saskarties. Sievietes bieži cieš no tieši tādām pašām problēmām, taču šie gadījumi netiek atklāti apspriesti un šķiet, ka tādu nav. Tas tā nav. Tie pastāv, neskatoties uz to, ka par tiem nerunā. Sievietēm ir tendence attīstīties arī seksuālai disfunkcijai, ko sauc par sieviešu seksuālo disfunkciju . Tika veiktas vairākas aptaujas un pētījumi, un lielākā daļa no tiem nonāca pie secinājuma, ka sieviešu seksuālās disfunkcijas, sieviešu libido problēmas , un nepārtraukta neapmierinātība pakāpeniski izposta visu seksuālo dzīvi, un tas rada nopietnus šķēršļus attiecībās starp vīrieti un sievieti. Tas pat var izraisīt attiecību beigas. Tātad negatīvās sekas var būt ļoti nopietnas un postošas. Atklājot sieviešu seksuālās disfunkcijas cēloņus, viņi visi bija vienisprātis, ka šim gadījumam nepieciešama tūlītēja uzmanība un tas

Visaptverošs ceļvedis krūšu palielināšanai: dabiski līdzekļi vai ķirurģija?

Krūšu palielināšana Simtiem tūkstošu sieviešu visā pasaulē vēlas, lai viņām būtu lielākas krūtis. Tomēr lielākā daļa no šīm sievietēm nekad neveicinās krūšu palielināšanu. Lai gan viņas labprāt vēlētos iegūt lielākas krūtis, šīs sievietes nevēlas pakļaut sevi briesmām vai nevainojumiem, ko rada krūšu palielināšanas operācija – un kurš gan varētu viņas vainot? Atklāti sakot, lielākā daļa krūšu palielināšanas operāciju rada nevainojamus rezultātus. Pat sievietes, kuras izvēlas pieticīgu B-kausa vai C-kausa uzlabojumu, var iegūt nedabiskus vai nelīdzenus implantus. Ja ņem vērā, ka sievietēm, kurām ir implanti, vēzis ir par 21% vairāk, šķiet, ka operācija nav tā vērta. Vairums inteliģentu sieviešu labprātāk dzīvos ar A-kausu, nevis tērētu tūkstošiem dolāru, apdraudot savu veselību, lai viņiem būtu lielākas krūtis. Labās ziņas ir tādas, ka ir pieejama pilnīgi dabiska augu alternatīva. Pētījumi liecina, ka sievietes, kuras lieto krūšu palielināšanas tabletes , piedzīvo daudzas no pozitīvām

Kas ir pinnes? Visaptverošs pūtīšu, pūtīšu un melngalvju pārskats: simptomi, cēloņi, ārstēšanas iespējas.

Ar visām šīm runām par pūtītēm mēs varētu arī mēģināt nedaudz definēt stāvokli. Pinnes ir bieži lietots nosaukums porām, kuras aizsprosto sebums (pazīstamas arī kā baltās pūtītes un melngalvju punkti), pūtītēm, mezgliņiem vai cistām, kas var parādīties uz sejas, kakla, pleciem, krūtīm, muguras, augšdelmiem un augšstilbiem. Lielākā daļa pusaudžu un liela daļa pieaugušo cieš no pūtītēm vairāk vai mazāk ilgāku laiku. Nosacījums nav ierobežots nevienai vecuma grupai, rasei vai dzimumam. Tas skar simtiem miljonu cilvēku visā pasaulē. Lielākās problēmas ar pūtītēm ir nepatīkamais pūtīšu izskats un rētas, ko tās var atstāt pēc sevis. Pinņu veidi Lai gan pūtītes ir visizplatītākā pūtīšu forma, un ar ko visbiežāk saskaras vai ar kurām cieš lielākā daļa cilvēku, jums jāzina, ka pastāv arī citi pūtīšu veidi. Vienkāršākā forma ir acne vulgaris, kurā ir tikai komedoni, vienkāršākais no bojājumiem. Bojājumi ir nelieli ādas plankumi, ko skārusi pūtītes, lai gan termins “bojājums” neaprobežoja